Stress og angst

“Stress og angst”

Stress og angst

Er et forløb med fokus på, hvordan du reducerer stress, og den betydning et overbelastet nervesystem har for:

  • Din trivsel
  • Dit helbred
  • Dit selvbillede / selvværd
  • Dine relationer
  • Din angst/bekymringer

Kender du også til det med, at du:

  • Føler dig stresset?
  • Føler pres og høje forventninger fra SoMe, skole, venner, skole?
  • Føler pres fra dig selv til det du kan, og den du er?
  • Ikke føler dig god nok?
  • Føler dig forkert?
  • Ikke kan følge med alt det du forventes at skulle og kunne?
  • Ikke oplever dig som en del af fællesskabet?
  • Føler dig ensom?

Vores psyke formes i høj grad af det samfund, vi lever. Da samfundet er i en konstant forandring og processen for udvikling er dynamisk stiller det krav til vores hjernes evne til omskiftelighed, samt vores nervesystems robusthed.

Flere undersøgelser peger på, at unge såvel som voksne i stigende grad oplever, at de stresses af det liv de lever; de valg de tager; de krav som stilles – både af dem selv og til dem fra verden omkring os.

Den menneskelige hjerne, som vi kender den i dag, har været tusindvis af år under udvikling. Alene de sidste 15-20 år er der sket en rivende teknologisk ændring, som har ændret menneskers måde at leve på i den vestlige verden. Vores hjerne kan simpelthen ikke følge med – nervesystemet overbelastes – og mennesker mistrives i højere grad og flere sygemeldes med en stressdiagnose.

Stress rammer, når dit sympatiske nervesystem er for aktivt i for lang tid ad gangen.
Menneskers nervesystem er forskelligt og trigges forskelligt.
Vejen til at forebygge stress og øge egen stress-robusthed er at finde disse ”trigger-udløsere” i det sympatiske nervesystem, og lære at aktivere den rolige modpol, som hedder det parasympatiske nervesystem.

“2022 var jeg midtvejs i en uddannelse, og der var fare for at jeg ville falde fra, da jeg oplevede tiltagende mistrivsel i forbindelse med en praktik. I begyndelsen af min uddannelse havde jeg fået en autisme diagnose, og jeg skulle oven i uddannelse og praktik også lære at anskue mit liv med nye øjne. Det var svært at begribe det hele, og mine tanker stak ofte af med mig – særligt om natten, og her lærte jeg hos Dianna, hvordan jeg kunne mindske ængstelige tanker ved at flytte fokus.

Fordi Dianna har en viden om neurodiverse hjerner, formåede hun hele tiden at tale med mig, så øvelserne gav mening. Og med opmærksomheden på at øve mig “i fredstid”, så oplevede jeg, at jeg langsomt men sikkert begyndte at kunne hjælpe mig selv ud af svære tanker og stemninger med de redskaber, jeg sammen med Dianna havde udviklet.

Jeg har hørt andre med autisme tale om, at det metakognitive bliver for ukonkret, men jeg vil til hver en tid anbefale Dianna, netop fordi hun formår at tale ind i netop disse anderledes måder at opleve verden. Jeg har brugt det metakognitive gennem det sidste af min uddannelse, når livet har slået kolbøtter og i forbindelse med at vende tilbage til beskæftigelse igen. Forløbet har gjort en stor forskel for mig og min forståelse af, hvordan jeg bedst kan hjælpe mig selv, når jeg bliver udfordret og ængstelighed eller tankemylder banker på.”

“Da jeg for tre år siden stod i en ny livssituation med et par perspektiver for meget på tilværelsen at forholde mig til, følte jeg mig meget alene med mine udfordringer. Jeg fik kontakt til Dianna, og hun fik mig hurtigt overbevist om, at det var jeg ikke. Faktisk havde hun selv nogle erfaringer, og hun trak på et øjensynligt meget stort kartotek af viden om tilsvarende livskriser, og om menneskers adfærd, som hun brugte på en måde, som både var dybt empatisk og meget saglig. Hun fremstod ikke som noget supermenneske, som folk i hendes position ofte gør, og hun forsøgte heller ikke at overbevise mig om, at jeg var et supermenneske. Det tog presset fra mine skuldre, så jeg kunne åbne op og være ærlig over for mig selv.

Dianna har hjulpet mig til at forstå, at jeg er unik, og at jeg har unikke muligheder for at tage styring på mit liv på en sund måde. Hun har hjulpet mig til at indse, hvor stor indflydelse, jeg har på de ting, som sker i mit eget liv, og jeg har fundet ud af, at jeg opnår frihed og føler mig stærk, når jeg tager ansvar for de ting, der sker.

Dianna har guidet mig, og jeg har løst opgaverne selv. Retningen har hele tiden været ’fremad’ – Dianna foregiver ikke at være en terapeut, som skal grave i fortiden for at gøre sit arbejde. Er hun stødt på ting, som har krævet et ekstra spadestik dybere, har hun påpeget det ærligt og parkeret det nænsomt – så jeg selv kunne tage beslutning om en eventuel videre behandling af det.

Jeg har fået styrke og indsigt til at tage mig af tilværelsens nye sider, også udover den umiddelbare krise jeg stod i. I dag virker de ting jeg lærte stadig, og det er til gavn for mig og mine nærmeste hver eneste dag”

“Dianna har en helt særlig evne til at gøre ens verden overskuelig igen. Hun mærker, hvor man er henne, snakker sig ind på, hvor man gerne vil hen og giver én de nødvendige redskaber til at komme i mål i den rækkefølge og det tempo, man har behov for og er klar til.

Efter en samtale oplever jeg altid at være opløftet, energifyldt, at verden på ny er blevet nem og en følelse af, at tilværelsen er et spændende eventyr.”

Alle 1:1 forløb er online og består af

  • 5 sessions – varighed 60 min.
  • Opfølgning imellem hver session på sms/e-mail med din terapeut
  • Konkrete øvelser, som skal trænes imellem hver session
  • Pris: 4.800 kr.

Fokus vil være på:

Hvordan du kan skabe mere RO og overskud i dit hoved; din krop og din sjæl ved at arbejde med din måde at håndtere dine tanker på. Vi vil også arbejde med, hvordan du, ved hjælp af metakognitive øvelser og allegorier, kan tage mere hensigtsmæssigt hånd om dine egne psykiske processer; tage bedre hånd om dig selv og din vej tilbage til RO.

Sammen finder vi ud af, hvordan dit forløb skal se ud – og der vil være mulighed for at metakognitiv meditation kan indgå som en lydfil, som en del af dit forløb.

Efter et forløb på 5 gange vil du have en viden om og træning i, at:

  • Få øje på dine egne metakognitioners betydning af de tankestrategier du anvender (bekymre, overtænke, gruble, tjekke adfærd, dulme)
  • Måden du håndterer egne tanker på, enten får dig tættere på RO og trivsel eller længere væk fra samme
  • Grounde dig kropsligt og anvende metakognitive øvelser til at flytte dit fokus og din opmærksomhed til- for dig – mere hensigtsmæssige strategier
  • Bruge dit åndedræt som en vej til RO og et balanceret og roligt nervesystem